Češalj za brkove Captain Fawcett

1,700.00 RSD

Češalj za brkove Captain Fawcett je mali i savršen za džep da uvek bude pri ruci da se brk začešlja. Mogućnost sklapanja štiti zupce od bespotrebnog pucanja. Ufitilji brk i budi kao pravi Kapetan.

Šifra proizvoda: 0268 Kategorija:

Češalj zabrkove Captain Fawcett je mali i savršen za džep da uvek bude pri ruci da se brk začešlja. Mogućnost sklapanja štiti zupce od bespotrebnog pucanja. Ufitilji brk i budi kao pravi Kapetan.

Legenda ide ovako.. Preduzimljivi i poznati istrazivač edvardijanske epohe, kapetan Pibodi Foket, nestao je tokom 1905. pokušavajuci da plovi uz reku Ubangi, veću pritoku reke Kongo, sve do njenog izvorišta. O ekspediciji se nikad više ništa nije čulo niti našlo traga… sve do 1997., kada je stari izubijan drveni sanduk, kupljen tokom raščišćavanja kuće, odnešen i njegove brave razvaljene. Neverovatno, ali medju sadržinom koja se raspadala od vlage nađena je izuzetna toaletna kutija koja je sadržala pomade, kreme, oplemenjivače i nestale dnevnike davno izgubljene ekspedicije. Raštrkane među brojnim stranicama koje opisuju razne poteškoće, odvažnih poduhvata i viđenih čuda, nađen je pažljivo odabran spisak egzoticnih sastojaka licnih sredstava koji je kapetan koristio za doterivanje. Ove iste formule su verno sleđene i Foketove originalne mešavine, zajedno sa njegovim svetski poznatim voskom za brkove su sada dostupni gospodi sa ukusom, po prvi put nakon više od veka.

Češalj je osnovni pribor za održavanje higijene kose i brade. S njime rasčešljavamo dlaku, izvlačimo vlasi koje su prirodno opale i zamrsile se. Na taj način štitimo dlaku od daljeg mršenja i pucanja. Ujedno masiramo kožu u kojoj se nalazi koren dlake i na taj način podstičemo cirkulaciju i poboljšavamo prehranu i sam rast dlake. Češalj postoji kroz istoriju hiljadama godina unazad i spada u lični pribor. Može biti prenosilac kožnih oboljenja i parazita, stoga savetujemo da imate svoj češalj i da ga nedajete odnosno ne koristite tuđ. Nekada su ljude i sahranjivali sa svojim češljem. Česalj za bradu može biti izrađen od raznih materijala kao što su plastika, drvo, rog, metal… Česalj je kroz istoriju obelezavao i društveni status pa se izradjivao i od slonovače i od kornjačinog oklopa (to je danas zabranjeno), ukrašavan zlatom i dragim kamenjem. Izaberi svoj česalj u zavisnosti od potrebe za šta će da ti služi i od gustine odnosno dužine vlasi. Kraći zupci za kraću, duži i širi za gušžću i dužu dlaku.

 

Brand

Captain Fawcett

Uz ovaj proizvod preporučujemo...