Unesite željeni pojam

Zatvori
Lista želja
0
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product_variation

5 saveta za gustu i lepu bradu – Da li ste osuđeni na život bez brade?

Od :Barbers 0 Komentara

Konačno je došao i taj dan, rešili ste da pustite punu, pravu bradu. Pozdravili ste se sa brijačem na neko vreme i upustili u avanturu.

Ali nakon mesec dana puštanja primećujete da stvarnost možda neće ispuniti očekivanja…

Obrazi se sporo popunjavaju, obrazac rasta nije dovoljno ravnomeran, na nekoliko mesta dlačica gotovo da i nema: da li je puna brada samo nedostižni san?

Dobro došli u klub, dozvolite da vas odmah utešimo:

Niste sami, većini muškaraca je izazov da puste gustu bradu. Retki su oni srećnici među nama koji već nakon nedelju dana puštanja izgledaju kao lamberseksualci sa naslovnica.

Ali ne brinite. Kao i za većinu stvari u životu, postoji rešenje – u ovom slučaju, par trikova koji će vam pomoći da odnegujete bradu kojom ćete biti ponosni.

Donosimo vam 5 saveta za gustu i lepu bradu

 

SAVET BR. 1 – BUDITE STRPLJIVI

Ma da, sad smo izmislili toplu vodu.

Ali tako je.

Nemojte posezati za makazama i trimerom, bar tokom prve 4 nedelje puštanja. Logično je: ako stalno skraćujete bradu, ona sigurno neće postati bujnija. Osim toga duže dlačice mogu prekriti poneko prazno mesto i učiniti da vaša brada izgleda potpuno puna.

Takođe, ne verujte mitu da brijanje čini da dlake gušće rastu. Ne, nove dlake koji izbijaju izgledaće tamnije i biće oštrije, ali ih nikako neće biti više. Broj dlaka zavisi od broja folikula u koži, a brijanje na to apsolutno nema uticaja.

Dakle, najbolje što možete da uradite kako biste odnegovali gustu i lepu bradu je da pustite da vreme učini svoje.

  • Brada u proseku raste 1 – 2 cm mesečno, tako da je prosečnom odraslom muškarcu potrebno 2 – 4 meseca da pusti punu bradu.

Takođe, strpljenje je važno zbog još jedne stvari:

Svakome od nas brada raste u slojevima. To znači da će na određenim delovima lica dlake sporije da rastu nego na drugim. Na samom početku puštanja može vam se učiniti da se neki delovi nikada neće popuniti. Međutim, u stvarnosti je vrlo moguće samo da im je potrebno vreme kako bi sustigli ostatak lica. Tek nakon tri meseca možete imati predstavu kakvu bradu ste sposobni da pustite.

A pogledajte stvari i sa vedrije strane – to samo znači da ćete u procesu puštanja brade silom prilika proći kroz nekoliko stilova, što opet znači da ćete lakše pronaći onaj koji najbolje odgovara vašem licu. Uživajte u procesu, fotkajte se jednom nedeljno i pratite napredak.

 

SAVET BR. 2 – NEGUJTE SVOJU BRADU

Sigurno ste čuli za ulja, balzame, šampone za bradu. Ukoliko niste, ovde možete saznati sve o njima i zašto su važni za vas.

Međutim, ono što možda niste znali jeste da oni doprinose izgledu i kvalitetu brade.

Ulje za bradu je neizostavan činilac svake sjajne, bujne brade. S jedne strane, ono će hidrirati kožu lica, smanjiti iritaciju i perutanje, i biti vaš najbolji drug u borbi protiv svraba tokom prvih par nedelja puštanja brade. A s druge strane, pomoći će da vam, zahvaljujući zdravoj koži, brže raste punija i sjajnija brada.

Još jedan „instrument“ koji svaki bradonja treba da ima je četka za bradu od prirodne dlake.

Četkom ćete uspeti da raščešljate dlačice i rasporedite ih prema delovima gde ih je manje, istovremeno obezbeđujući da vaša dlaka dobije dovoljno prirodnog ulja. Brada će izgledati urednije i sređenije, a oni delovi koji vam se čine slabijim, biće popunjeniji.

 

SAVET BR. 3 – VODITE ZDRAV STIL ŽIVOTA

Verovali ili ne, jedna od najvažnijih stvari koju možete da učinite kako bi vaša brada izgledala lepše i bujnije je da vodite zdrav život!

Nivo testosterona ima presudan uticaj na izgled i kvalitet dlake. Testosteron podstiče zdrave folikule i rast dlake. A najbolji i najprirodniji način da povećate nivo testosterona u krvi je fizička aktivnost. Da, svaka fizička aktivnost… 😉

Konkretno, kardio vežbe, brzo hodanje, trčanje, vožnja bicikla, dizanje tegova, sve će to imati pozitivan uticaj na izgled vaše brade. Fizička aktivnost takođe poboljšava cirkulaciju krvi i samim tim dotok nutrijenata potrebnih dlaci da bude jača i da brže raste.

A kako zdrav način života takođe podrazumeva i manje stresa i dovoljno sna, kao i raznovrsnu ishranu sa što više povrća, ono što je najbolje za vašu bradu, ujedno je najbolje i za vaš organizam. Idealna „win-win“ situacija.

Takođe možete koristiti i suplemente kao prirodni dodatak pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i urednom načina života.Adekvatni suplementi će pomoći lepšem i punijem izgledu brade, ali i vašem zdravlju.

  • Bakar, cink, magnezijum, vitamin B, gvožđe, vitamin D i vitamin E imaju ključnu ulogu u poboljšanju gustine svih dlaka na vašem telu. Pored njih, značajni su i vitamini B6 i C, kao i beta-karoten, kopriva i laneno ulje.

I ne zaboravite da pijete dovoljno vode!

 

SAVET BR. 4 – POSETITE DOBROG BERBERINA

Pored adekvatne nege, za izgled pune brade, važno je i pravilno održavanje.

Nije to nuklearna fizika, ali ako niste ranije imali iskustva sa trimovanjem dugačke brade, najbolja opcija za početak je da se prepustite veštim rukama iskusnog berberina.Iskustvo jednočasovnog „grooming“-a u berbernici, gde svaka dlaka dobija sopstveni tretman – dostojno je bezmalo jednog engleskog džentlmena.

Na taj način bićete sigurni da sav trud koji ste uložili u bradu neće pasti u vodu zbog jednog pogrešnog pokreta rukom jer je leva strana malo nejednaka i nikako se ne da poravnati. Ne zaboravite da usput proćaskate sa bricom i raspitate se za savete kako da izvučete najbolje od svoje brade i postanete sam svoj majstor.

A kada se odlučite da stvar preuzmete u svoje ruke, da izvinite na izrazu, naoružajte se pouzdanim trimerom i ne zaboravite da prvo sredite liniju brade na vratu, pa da tek onda pređete na oblikovanje ostatka brade.

Savet: Nikako nemojte sređivati bradu posle tuširanja! Vlažne dlake na licu su duže i izgledaju deblje, te greškom možete skratiti mnogo više nego što ste planirali.

 

SAVET BR. 5 – ODABERITE ADEKVATAN STIL BRADE

I na kraju, vraćamo se na početak i genetiku jer pored svih naših napora, nekima će brada i dalje rasti u pečatima.Odnosno neće moći da puste punu bradu. Ali čak ni tada niste osuđeni na život bez brade.

Potrebno je samo pronaći oblik koji će najbolje pristajati vašem licu, a srećom, izbora ne manjka.

Na primer, ako vam je brada na obrazima ređa, možete se odlučiti za neki od „goatee“ stilova.

Ako vam brada raste u pečatima, onda je možda najbolje da izaberete neke od kraćih oblika ili čuveni Van Dyke. U svakom slučaju, kod stilova kraće brade, gledajte da pratite prirodni obrazac rasta dlačica umesto da pokušavate na silu da ih poravnate.

Takođe, možete se odlučiti samo da pustite brkove.Ili za uvek popularnu bradu od nekoliko dana.

Muškarcima sa ređim dlakama na licu može odgovarati i fazonirano neuredan stil brade od nekoliko nedelja, dajućim nonšalantan i buntovnički izgled. Samo pitajte Kijanu Rivsa.

A umesto da sami razbijate glavu i izučavate stilove brade od pamtiveka, možete se posavetovati sa svojim berberinom, ili kao sav normalan svet danas, potražiti inspiraciju na Google-u!

Kategorija: Brada, Lifestyle
Zatvori