Unesite željeni pojam

Zatvori
Lista želja
0

Zašto je važno da koristite četku za bradu?

Od :Barbers 0 Komentara

Ukoliko imate bradu ili planirate da je pustite, ovo morate da znate: Kada je u pitanju nega brade, malo proizvoda može da se meri sa kvalitetnom četkom za bradu.

Jednostavno, četka je osnovni alat svakog istinskog bradonje koji mu pomaže da njegova brada bude uredna, mekana i u top stanju.Međutim, pre nego što se zaputite da ženi ili devojci ukradete četku za kosu, morate još nešto da znate: nije svaka četka dobra za vašu bradu.

 

Verovali ili ne, ali brada isključivo traži četku od divlje svinje.

Možda se pitate zašto ne biste mogli da četkate svoju bradu običnom sintetičkom četkom za kosu.
Dozvolite da vas kratko uputimo u to kako stoje stvari u bradatom svetu.

Da li ste znali da je čuveni Dušanov zakonik propisivao surove kazne za one koji vlastelinu počupaju bradu. Današnje moderne bradonje nisu toliko osetljive, ali ipak znaju dve stvari:

 • Brada se mora redovno četkati
 • Sintetičke četke su uvreda za svaku pravu bradu jer čupaju dlaku

Za razliku od sintetičke četke, četka sa dlakama divlje svinje deluje blagotvorno na vaše lice i dlaku, a donosi i mnoge druge prednosti.
Zašto je četka sa prirodnim dlakama bolja od sintetičke

 • Dlake divlje svinje bolje se slažu sa vašom bradom. Reč je o materijalu koji je veoma sličan ljudskoj dlaci i stoga daje najbolje rezultate u njenoj nezi.
 • Nežnija je i pogodna za sve tipove brade. Različite dužine prirodne dlake na vašoj četki omogućavaju da doprete i do najmanjih dlaka na vašem licu i pružite im negu koja im je potrebna. S druge strane, sintetička četka stvara elektricitet od koga vam brada izgleda neuredno i nakostrešeno. Takođe, takva četka može da stvori oštećenja na vašoj dlaci i time ugrozi izgled i zdravlje vaše brade.
 • Dobijate više za svoj novac. Iako su četke sa prirodnom dlakom obično skuplje od sintetičkih, one imaju duži vek trajanja, što ih čini isplativijim na duže staze.

Sad kad smo videli zbog čega je četka od dlake divlje svinje višestruko bolja za vašu bradu od sintetičke, vreme je da pogledamo šta ona zaista radi za vašu bradu.

7 razloga zbog kojih treba da koristite četku za bradu od dlake divlje svinje

Smanjuje suvoću i svrab
Vaše telo proizvodi sebum i prirodna ulja neophodne za negu kože i dlake. Međutim, da bi dlaka bila u potpunosti hidrirana, potrebno je ta ulja rasporediti duž nje. Samo tako će brada biti hidrirana, sjajna, mekana i bez svraba. Četka za bradu od dlake divlje svinje ravnomerno raspoređuje ulja po čitavoj bradi i tako osigurava da svaka dlaka na vašem licu izgleda najbolje.

Pomaže da iščetkate perut
Koža ispod vaše brade se peruta i kruni. To je prirodni proces usled koga komadići mrtve kože ostaju u vašoj bradi. Četka vam pomaže da na jednostavan način izbacite ove komadiće i tako uvek imate čistu i urednu bradu.

Zdravija brada koja brže raste
Četka povećava protok krvi, masira koren dlake i tako stimuliše folikule, donoseći vam lepšu, gušću i zdraviju bradu.
Ipak, budite oprezni i ne nasedajte na marketinške trikove: korišćenje četke neće učiniti da vam poraste brada koju nemate. Iako je reč o sjajnom proizvodu, ipak nije u pitanju čarobna lampa. Međutim, četka će vam pomoći da imate najbolju verziju brade koju vam dozvoljava vaša genetika. A svaki pravi bradonja i džentlmen teži da bude najbolja verzija sebe. Stoga kupite sebi kvalitetnu četku za bradu.

Poboljšava teksturu brade
Četka za bradu pomaže da vaša brada izgleda punije. Redovno četkanje brade učiniće da ona izgleda gušće, a dlaka deblja i sjajnija. Već posle prvog poteza četkom, videćete razliku.

Manje ispucalih krajeva i odbeglih dlaka
Hidratacija sprečava ispucale krajeve, a raspoređivanje ulja i čvrsta dlaka divlje svinje držaće vašu bradu u savršenom redu, bez dlaka koje štrče.

Pomaže da usmerite dlake da rastu u pravcu u kome želite
Četka je sjajan proizvod jer vam omogućava različite stilove brade. Takođe: određene rupe ili mesta na kojima brada slabije raste, često su primetni zbog toga što nismo pravilno počešljali svoju bradu.

Četka pruža puno opcija kada je u pitanju stilizovanje brade i pomaže da se dlake lepo rasporede po licu.

Smanjuje potrebu za drugim proizvodima.
Četka za bradu zapravo donosi brojne uštede za vaš budžet. Zbog toga što raspoređuje prirodna ulja ravnomerno po bradi, ona je čini lakšom za stilizovanje i omogućava vam da ne koristite toliko često druge proizvode. Ipak, poželjno je da nakon svakog pranja brade, nanosite ulje za bradu.

 

Kako da pravilno koristite četku za bradu?

 1. Vodite računa da vam je brada suva. Četka može da ošteti ili iščupa mokru dlaku, a to ne želite, jer svaka dlaka je važna.
 2. Poželjno je da pre upotrebe četke nanesete ulje na vašu bradu.
 3. Četkajte bradu odozdo na gore. To će podići sve dlake, otpetljati ih i rasporediti ulje po njima.
 4. Zatim četkajte bradu odozgo na dole u pravcu u kome želite da vam brada raste. Na taj način dobićete uredan i pun izgled za vašu bradu.
 5. Budite nežni i ne preterujte. Previše četkanja ili suviše jaki pokreti, čak iako koristite četku sa prirodnim materijalima, mogu dovesti do oštećenja vaše dlake. Stoga, četkajte samo onoliko koliko je potrebno, odlučno i nežno u isto vreme. Uostalom i sami ćete videti šta vašoj bradi prija.
 6. Opcionalno: Pogledajte se u ogledalo, namignite vašoj bradi i zakoračite u svet sa samopouzdanjem.

 

Kako da održavate četku za bradu?

 

Prilikom korišćenja četke za bradu, mnogi ljudi prave jednu grešku: Zaborave da očiste četku ili čak ne znaju da je to potrebno.

Međutim, verovali ili ne, baš kao i vašoj bradi, tako je i četki potrebno održavanje i čišćenje kako bi vam dugo trajala i bila maksimalno efektna. Ukoliko upotrebljavate neočišćenu četku za bradu, možete postići samo kontraefekat.

Čišćenje i održavanje četke je prilično jednostavno i ne oduzima puno vremena. Evo kako da to uradite u samo nekoliko koraka:

 1. Nakon svakog korišćenja, četku bi trebalo da očistite od otpalih dlaka i mrtve kože. To možete uraditi nekim starim češljem, pa čak i štapićima za uši. Jednostavno, prevlačite između dlačica na četki dok je ne očistite. OPREZ: ovo je najbolje da radite nad kantom za otpatke kako ne biste napravili nered u kupatilu.
 2. S vremena na vreme, vašoj četki će biti potrebno temeljnije čišćenje kako biste skinuli ulja, balzam za bradu i nečistoće koje su se vremenom nataložile. Ovo se najbolje radi tako što čekinje pokvasite alkoholom ili medicinskim benzinom i prebrišete pamučnom krpom. Veoma brzo alkohol će ispariti, a čekinje će biti suve, sterilne i spremne za upotrebu.

 

O OVOME MORATE VODITI RAČUNA: četku nikako ne perite vodom jer će tako propasti drška drveta, a čekinje će dobiti neprijatan miris.

 

Koje su neke od najboljih četki za bradu dostupne na našem tržištu?

 

Jack Dean Denman
Kompanija Denman se preko 80 godina bavi isključivo proizvodnjom profesionalnih četki prepoznatljivog dizajna zbog čega su njihove četke od dlake divlje svinje među najcenjenijim kada su u pitanju bradonje.

Golden Spartan
Italijanski dizajn, znanje i tehnologija stvorili su moćnu četku sa drškom od jasenovog drveta i dlakom od divljeg vepra koja će se na pravi način pobrinuti za vašu bradu.

Mojo
Ovu kompaktnu četku možete nositi svuda sa sobom jer staje u džep i na taj način osigurava da vaša brada uvek bude u top formi.

Za još kvalitetnih saveta o najboljim proizvodima za vašu bradu i zanimljivih bradatih priča, čekirajte naš blog, a za najbolji izbor četki za bradu i ostalih proizvoda posetite našu internet prodavnicu.

Kategorija: Brada
Zatvori