1,200.00 RSD

Češalj je osnovni pribor za održavanje higijene kose i brade. S njime rasčešljavamo dlaku, izvlačimo vlasi koje su prirodno opale i zamrsile se.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 0022 Kategorija:

Češalj za brkove se koristi kod ambicioznih brkajlovića, pomaže ukoliko ih sučete, da lepo nakon nanošenja voska začešljate i oblikujete brkove. Češalj je osnovni pribor za održavanje higijene kose i brade. S njime rasčešljavamo dlaku, izvlačimo vlasi koje su prirodno opale i zamrsile se. Na taj način štitimo dlaku od daljeg mršenja i pucanja. Ujedno masiramo kožu u kojoj se nalazi koren dlake i na taj način podstičemo cirkulaciju i poboljšavamo prehranu i sam rast dlake. Češalj postoji kroz istoriju hiljadama godina unazad i spada u lični pribor. Može biti prenosilac kožnih oboljenja i parazita, stoga savetujemo da imate svoj češalj i da ga ne dajete odnosno ne koristite tuđ. Nekada su ljude i sahranjivali sa svojim češljem. Česalj može biti izrađen od raznih materijala kao što su plastika, drvo, rog, metal…

Česalj je kroz istoriju obeležavao i društveni status pa je izrađivan od slonovače i od kornjačinog oklopa (to je danas zabranjeno), ukrašavan zlatom i dragim kamenjem. Izaberi svoj česalj u zavisnosti od potrebe za šta će da služi i od gustine odnosno dužine vlasi. Kraći zupci za kraću, duži i širi za gušću i dužu dlaku.

Uz ovaj proizvod preporučujemo...